2023. március 26., vasárnap, Emánuel napja

Címke: folyóirat

16 cikk 1/2 oldal

A természeti rend vallásos értelme

Hogy a mai, Istennel és a természettel szembeforduló kor korántsem a létező világok legjobbika, arra ökológiai nézőpontból markánsan mutat rá az Ars Naturae folyóirat.

Az ezerarcú Pannónia

Hogyan került egy kötetbe a zalai helytörténet, a kortárs magyar irodalom és Marc Chagall? A Pannon Tükör kulturális folyóirat legújabb, negyedik számából mindezt megtudhatjuk.

Kádárista zombivilág

A Hamvas Intézet Arc és Álarc című folyóiratának tematikája most sem ígérkezik idegnyugtató felhőjátéknak, új száma a kommunista állambiztonság működését tárja fel.

Tabuk nélkül a cigányságról

Érzékeny témához nyúltak a Napút szerkesztői, amikor az Aj, romale… című számukban azt tűzték ki célul, hogy a magyarországi cigányságot bemutassák.

Kortárs a Kortársról

Mivel minden eseménynek, ügynek, dolognak van előzménye, a mostanság kirobbant és mind fennebbi hullámokat verő úgynevezett kultúrkampfnak is van előtörténete.

Újabb Trianonok sújthatják az országot

A Trianoni Szemle ismét összevont lapszámot adott ki, amely öt nagy témakört dolgoz fel. A vezető téma ezúttal a magyarok, az olimpia és Trianon kapcsolata.

Öreg huligánok

Az őszi szám sikere után az Arc és Álarc tavasszal is legalább ugyanennyi értékes tanulmánnyal, témával, gondolattal tudott előrukkolni.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.