2023. december 2., szombat, Melinda, Vivienn napja

Címke: földet a gazdáknak

20 cikk 1/2 oldal

Nem sérti a földprogram az alaptörvényt

Nem alaptörvény-ellenes az állami földértékesítési program, a jogszabályokat azonban pontosítania kell az Országgyűlésnek – derül ki az Alkotmánybíróság határozataiból.

Több mint duplájára nőtt a termőföld-forgalom tavaly

A Földet a gazdáknak program hatására több mint duplájára nőtt a termőföld-forgalom tavaly az OTP termőföld értéktérkép elemzése szerint, az adásvételekben érintett teljes földterület mérete alapján 246 százalékos volt a növekmény 2016-ban, 165,5 ezer hektár termőföld cserélt gazdát.

Még néhány parcellára lehet licitálni

Már csak néhány parcella árverése van hátra, mielőtt lezárul a Földet a gazdáknak program. A három hektár feletti állami területekre július 28-ig licitálhatnak a földművesek, míg az ennél kisebb birtokokra augusztus 22-ig tehetnek ajánlatot az érdeklődők.

Aláírták az első földhitel-szerződést

Aláírták az MFB-NHP földvásárlási hitelprogram első szerződését, hamarosan sor kerülhet az első hitel-folyósításra is a Földet a gazdáknak! programban – közölte a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. (MFB) szerdán az MTI-vel.

Áttörés a hazai birtokszerkezetben

Fazekas Sándor szerint a kedvező tendencia egyértelműen a Földet a gazdáknak! program és az új földforgalmi szabályozás eredményének tudható be.
20 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.