2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: fogyasztó

13 cikk 1/2 oldal

Egyre nő az igény a kényelmi termékekre

Új termék vásárlásakor a magyar fogyasztók egyötöde lehetőleg az egész család által használható árucikket vásárol, míg a többfunkciós termékekre minden tizedik vevő kíváncsi.

Ismét csúcsot ért el a konjunktúraindex

Júniusi történelmi csúcsa után júliusban tovább emelkedett a GKI konjunktúraindexe, az üzleti várakozások minden korábbinál optimistábbak lettek.

A VIVIENVÍZ KFT. SZÁMÁRA A FOGYASZTÓI SZEMPONTOK AZ ELSŐDLEGESEK

A VIVIENVÍZ Kft. a saját telephelyén működő, illetve független akkreditált laboratóriumban is bevizsgáltatja a Lupilu szénsavmentes ásványvizeket annak érdekében, hogy csak élelmiszer-biztonsági szempontból kifogástalan, az előírásoknak maradéktalanul megfelelő palackozott ásványvizek kerüljenek forgalomba. A most visszahívott, 2018. március 27-én gyártott Lidl Lupilu sajátmárkás termékek az áruházlánc saját hatáskörben végzett felülvizsgálata során mutattak eltérést. A tétel tökéletes minősítést szerzett a VIVIENVÍZ Kft. által korábban elvégeztetett, független akkreditált mikrobiológiai vizsgálat alkalmával. A társaság felelős gyártóként az ellentétes tartalmú vizsgálati eredmények miatt hozta meg döntését, melynek értelmében az érintett tételt visszahívja. Ugyanakkor az Országos Közegészségügyi Intézettől is kontrollvizsgálatot kért az egymásnak ellentmondó értékek miatt.

Kilencezer fogyasztónál még nincs áram

Három megyében, kilencezer fogyasztónál még mindig nem volt áramszolgáltatás hétfő délelőtt, miután nagy mennyiségű hó hullott országszerte - közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A kormány nemet mond az áram árának emelésére

Magyarország továbbra is ragaszkodik a lakossági áramárak tagállami szabályozásához, amit az EU-ban többen is támogatnak, ellentétben Brüsszel véleményével.

Tetten éri a trükközőket a hatóság

Hamisra cserélt plombákat, kiiktatott vagy visszafelé működő mérőórákat is találnak az ellenőrzések során a közműszabályozási hivatal munkatársai.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.