2024. június 18., kedd, Arnold, Levente napja

Címke: fogorvos

14 cikk 1/2 oldal

Pluszforrás a fogászatoknak

Még az idén egyszeri, hárommillió forintos plusz támogatást kap minden közpénzből finanszírozott alapellátást biztosító fogorvosi szolgálat. Ez összesen 7,6 milliárd forint soron kívüli forrást jelent – értesült lapunk.

Tárgyalások a fogászati alapellátás erősítéséért

Csak erős alapellátásra épülhet a jól működő egészségügyi rendszer – így fogalmazott az egészségügyi államtitkárság abban a sajtóközleményben, amelyet a tb-finanszírozott fogorvosok hétfőn kezdődött háromnapos munkalassító demonstrációja nyomán adott ki.

A kormány a fogorvosok mellett áll

Az egészségügyi alapellátás átfogó megerősítése keretében az állami ellátásban dolgozó fogorvosok számára többlettámogatást, praxisvásárlási, illetve letelepedési támogatást biztosítanak.

Munkalassításra készülnek az állami fogorvosok

A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, szeptember elején három napon át várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak majd el.

Tárgyalások a fogászatokról

Míg 2010-ben 22,6 milliárd forint, 2017-ben már 28 milliárd forint forrás jut az Egészségbiztosítási Alapból fogorvosi ellátásra.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.