2020. február 29., szombat, Szökőév napja

Címke: fogolytábor

8 cikk 1/1 oldal

Kormos koporsó

Amikor a hetvenes években boldoggá, majd 1981-ben szentté avatták Maximilian Kolbe minorita szerzetest, az életéről keveset tudók rácsodálkoztak hősies önfeláldozására.

Guantánamo továbbra is nyitva

A fogolytábort még a terror elleni háború hajnalán hozták létre a szervezkedő iszlamista terroristák számára.

Konferenciát és kiállítást rendeznek a szegedi hadifogolytáborról

Konferenciát és a tervek szerint kiállítást rendeznek az 1944-45-ben a szegedi Csillagbörtönben működő hadifogolytáborról, a szervezők túlélők és hozzátartozók jelentkezését várják – tájékoztatta a Csongrád Megyei Kormányhivatal az MTI-t.

Még az idén bezárnák Guantánamót

Még az idén, a 2017. januári amerikai elnökváltás előtt bezárná végre Barack Obama a hírhedt guantánamói fogolytábort – ennek tegnap, immár sokadszorra, ismét nekirugaszkodott az elnök.

Egy lépéssel közelebb a guantánamói fogolytábor bezárásához

Az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) kedden bemutatja a szenátus védelmi ügyekkel foglalkozó bizottságának a régóta beharangozott és egyes részleteiben már nyilvánosságra került tervet a guantánamói fogolytábor bezárásáról.

Fehér Ház: túl drága a Pentagon terve Guantánamo bezárására

Elutasította a Fehér Ház a Pentagonnak a guantánamói fogolytábor bezárására készített tervét, mert túl drágának vélte – adta hírül a tervet ismerő tisztviselőkre hivatkozva a The Wall Street Journal című amerikai napilap.

Iliescu: sosem engedélyeztünk CIA-börtön létesítését Romániában

A román állam vezetéséből senki sem engedélyezte börtön létesítését az ország területén az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) számára – állította Ion Iliescu volt államfő abban a levélben, amelyet az Európai Parlament ebben az ügyben Bukarestben vizsgálódó munkacsoportjához intézett.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.