2024. július 20., szombat, Illés napja

Címke: fogászat

16 cikk 1/2 oldal

Radikális szakmai javaslatok a rossz fogak ellen

A felnőtteket a szakember azzal ösztönözné fogászati szűrésre és ezzel egészségesebb életvitelre, hogy különben önrészt kellene fizetniük az egyébként térítésmentes kezelésekért.

Az amalgámháború vége

Az Egészségügyi Világszervezet elsősorban környezetvédelmi okokra hivatkozva akarja visszaszorítani az anyag használatát.

Ingyenes előadássorozat lesz a fogászati betegségek megelőzéséről

Ingyenes fogászati előadássorozatot indít a Parodontológiai Klinika, a szeptembertől induló előadásokon a többi között az ínybetegségekről, a fogászati implantációról, a fogszabályozásról és a helyes fogápolásról lesz szó - tájékoztat a Semmelweis Egyetem a honlapján.

Pluszforrás a fogászatoknak

Még az idén egyszeri, hárommillió forintos plusz támogatást kap minden közpénzből finanszírozott alapellátást biztosító fogorvosi szolgálat. Ez összesen 7,6 milliárd forint soron kívüli forrást jelent – értesült lapunk.

Tárgyalások a fogászati alapellátás erősítéséért

Csak erős alapellátásra épülhet a jól működő egészségügyi rendszer – így fogalmazott az egészségügyi államtitkárság abban a sajtóközleményben, amelyet a tb-finanszírozott fogorvosok hétfőn kezdődött háromnapos munkalassító demonstrációja nyomán adott ki.

Munkalassításra készülnek az állami fogorvosok

A tb-betegeket ellátó fogorvosok egy éve sürgetik a finanszírozás rendezését, szeptember elején három napon át várhatóan csak sürgősségi eseteket látnak majd el.

Tárgyalások a fogászatokról

Míg 2010-ben 22,6 milliárd forint, 2017-ben már 28 milliárd forint forrás jut az Egészségbiztosítási Alapból fogorvosi ellátásra.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.