2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: focitörténelem

13 cikk 1/2 oldal

Elhunyt Géczi István

A Ferencváros labdarúgó csapatának legendás, olimpiai ezüstérmes, VVK-győztes, KEK-döntős kapusát életének 75. évében érte a halál.

Gólkirályként robbant be az NB I-be

Petres Tamás 30 éve volt a csúcson, utána a zavaros közeg, a balszerencsés klubválasztások és a sérülések áldozataként nem futotta be a remélt karriert.

Kylian Mbappé Pelé nyomdokaiba lépett

A Paris Saint-Germain 19 éves csatára kiváló szombati teljesítményével nem csupán csapatát segítette továbbjutáshoz az oroszországi világbajnokság nyolcaddöntőjéből.

Aranylabda karácsonyra

A két világbajnoki ezüstérem, az „évszázad mérkőzése”, a 6:3 mellett Albert Flórián 50 évvel ezelőtti elismerése a magyar labdarúgás legnagyobb teljesítménye.

A nagy kis Szöszi

Szőke István még abban az időben futballozott, amikor a magyar világklasszis számára az volt a legfőbb ösztönző, hogy örömet szerezhet a szurkolóknak.

Szardíniagyár helyett

1922 és 1945 között huszonkét arany- és huszonegy ezüstérmet szereztek a portugál bajnokságban a honfitársaink irányította csapatok.
13 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.