2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: főbíró

10 cikk 1/1 oldal

Bocsánatot kért Trump a Kavanaugh családtól

Szimpatizánsok mind a főbírónak, mind legismertebb vádlójának, Christine Blasey Fordnak több százezer dollárt kalapoztak össze az interneten, az üggyel összefüggő költségeik fedezésére.

Letette a hivatali esküt Brett Kavanaugh főbíró

Alig másfél órával azt követően, hogy a szenátusban 50:48 arányban megszavazták a jelöltségét, Brett Kavanaugh felesküdött a legfelsőbb bíróság bírói tisztségére. 

Konzervatív fordulat Amerikában

Donald Trump elnök nyáron ismét, immáron második alkalommal új bírót nevezhetett ki a kilenctagú amerikai legfelső bíróság soraiba Brett Kavanaugh személyében.

Távozik az ingadozó főbíró

Az amerikai legfelső bíróság ezen a nyáron nemcsak jelentős döntéseivel tematizálja a tengerentúli alkotmányossági és közéleti vitákat.

Főbírói visszalépés forgatja fel Amerikát

Már az abortusz majdani tilalma előtt megnyíló ajtót látják sokan Amerikában abban, hogy váratlanul bejelentette visszavonulását Anthony Kennedy.

Új főbírót jelölt Obama a megüresedett helyre

Új frontot nyitott tegnap a washingtoni szenátust uraló republikánusokkal szemben Barack Obama amerikai elnök, amikor Merrick Garland washingtoni fellebbviteli bírót jelölte a pár héttel ezelőtt elhunyt Antonin Scalia helyére a Legfelsőbb Bíróságba.

Republikánust jelölhet Obama főbírónak

Egyelőre meg nem erősített sajtóhír: a Fehér Ház megkezdte egy mérsékelt republikánus politikus átvilágítását a nemrég megüresedett főbírói posztra.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.