2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: Fitch

40 cikk 1/4 oldal

Rontott a globális kilátásokon a Fitch

A hitelminősítő 0,1 százalékponttal, 3,1 százalékra rontotta a globális gazdaság jövő évi növekedésére vonatkozó előrejelzését. Lépését az amerikai–kínai kereskedelmi viszály hatásaival indokolta.

Leminősítették Törökországot

Leminősítette Törökország eddig sem befektetési ajánlású államadós-besorolását két nemzetközi hitelminősítő, a Standard & Poor's és a Moody's Investors Service, egyaránt elsősorban azzal a várakozásukkal indokolva a lépést, hogy a török líra legutóbbi szélsőséges árfolyam-kilengései és az ebből eredő, várhatóan meredek ívű fizetésimérleg-mozgások kikezdik a török gazdaság alapjait.

Fitch: marad a pozitív kilátás

A három nagy hitelminősítő közül a Moody’s Investors Service lóg ki annyiban, hogy a többiekhez hasonló besorolás mellett stabil kilátást ad Magyarországnak.

Venezuela csődközelben

Venezuela eddig is a világ egyik legkockázatosabb adósa volt, és most történetének legsúlyosabb politikai, gazdasági és társadalmi válságát éli át.

Pozitív kilátásra van esély

Bár a hitelminősítők megtehetnék, és több magyar makroadat alapján szóba jöhetne az is, hogy kilátásjavítás nélkül felminősítik Magyarországot, várhatóan nem ez lesz a menetrend.
40 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.