2023. október 3., kedd, Helga napja

Címke: Fitch Ratings

85 cikk 1/9 oldal

Figyelmeztető minősítés Rómának

Az eddigi stabilról a leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Olaszország BBB szintű, hosszú távú devizaadós-besorolásának kilátását a Fitch Ratings.

MNB: továbbra is várható a felminősítés a Fitch részéről

Az MNB szerint Magyarország már megérett a felminősítésre, a Fitch Ratings ehhez arra várhat, hogy a jelenlegi kedvező szinteken stabilizálódjanak a mutatók, és konszolidálódjon a globális befektetői környezet, így továbbra is várható a felminősítés.

Elemzők: óvatosságra utal a Fitch Ratings döntése

Óvatosságra utal az elemzők többsége szerint, hogy a Fitch Ratings – hasonlóan a Standard & Poor's hitelminősítő két héttel korábbi döntéséhez – változatlanul hagyta Magyarország besorolását pénteken.

Pénteken vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

Ma vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings, az idén immár másodszor. Londoni elemzők nem zárják ki, hogy a Fitch ezúttal felminősítésre konvertálja a tavaly november 10. óta érvényes pozitív kilátást.

Pénteken vizsgálja a magyar adósosztályzatot a Fitch Ratings

Pénteken vizsgálja Magyarország államadós-besorolását a Fitch Ratings, az idén immár másodszor. A londoni pénzügyi elemzői közösségen belül van olyan vélemény, hogy ezúttal mutatkozik esély a magyar szuverén besorolás javítására a nemzetközi hitelminősítő részéről.

Pénteken vizsgálódik a Fitch

A nemzetközi hitelminősítő idén már másodszor keríti sorra Magyarországot, először március 9-én szerepelt hazánk az idei menetrendben.
85 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.