2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: firenze

17 cikk 1/2 oldal

Nácik által elrabolt festményt kér vissza a hírneves múzeum

A firenzei Uffizi Képtárak felszólította kedden Németországot, hogy szolgáltassa vissza Jan van Huysum holland festő (1682-1749) egy csendéletét, amelyet az Olaszországból visszavonuló náci csapatok vittek magukkal.

Különleges festményeket mutat a firenzei Uffizi-képtár

Online kiállításon mutat be válogatást különleges karácsonyi festményekből, köztük Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Sandro Botticelli és Hugo van der Goes műveiből a világhírű firenzei Uffizi-képtár.

Michelangelo balkezes volt és titkolnia kellett

Michelangelo reneszánsz géniusz balkezes volt, bár fiatalkora óta jobb kézzel kellett festenie - erre az eredményre jutott Davide Lazzeri, a Firenzei Egyetem kutatója, aki tanulmányát a Clinical Anatomy című szaklapban mutatta be.

Adományokból restaurálták Michelangelo firenzei síremlékét

Nemzetközi adományozók jóvoltából restaurálták Michelangelo reneszánsz mester firenzei síremlékét. A Michelangelo nevében című projektet 12 országból több mint száz szponzor támogatta - számolt be róla a helyi média.

Megnyitják a látogatók előtt Michelangelo „teleskiccelt” búvóhelyét

Megnyitják a nagyközönség előtt 2020-tól Michelangelo hajdani búvóhelyét a firenzei Szent Lőrinc templom alagsorában, ahol annak idején nagyjából két hónapig rejtőzködött a reneszánsz mester a Medici család elől, és ez idő alatt falrajzok készítésével ütötte el az időt.
17 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.