2023. február 8., szerda, Aranka napja

Címke: filozófia

14 cikk 1/2 oldal

Ősz

Novemberi délutánon avargereblyézés közben az emberből előjön a mélyfilozófus. Egész ilyenkor a világ, bugyraiból csak úgy sorjáznak elő az apró igazságok.

Bolgárnak bealkonyult

Pedig szerinte egyedül ő képes arra, hogy válaszokat adjon a világ dolgaira.

Metaforák, paradoxonok

Szávai Géza esszékötete egyenetlen olvasmány. Fárasztó szellemeskedés jellemzi a kötet elejét, aztán a felénél elkezd érdekes lenni a könyv.

Heller Ágnes celebségéről, múlandóságáról

A titulusok, az ilyen vagy olyan okból való ismertté válás nem feltétlenül jelenti azt is, hogy meghatározóvá válsz a szakmádban, a hazai vagy a nemzetközi kultúrában.

Esőcsepp a tovaúszó felhőben

Az európai nemzetek sokfélesége, koncertje, színes szövedéke nem valami megszüntetendő anakronizmus, hanem páratlan történeti kincs.

Komolyan vette a liberális kulimászt

Sosem tudtam eldönteni, hogy Kovács István filozófus egysze­rűen önsorsromboló vagy a végletekig bátor ember, aki körömszakad­táig ragaszkodik az elveihez.

Margó

A Le Figaro újságírója szerint Gérard Depardieu-vel találkozni egyszerre öröm és szenvedés, hiszen élő legenda, de finoman szólva is nehéz ember.
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.