2023. december 1., péntek, Elza napja

Címke: filmkritika

82 cikk 1/9 oldal

Posztapokaliptikus unalom

Philip Reeve 2001-ben megjelent Ragadozó városok című steampunk- és sci-fi elemekkel tűzdelt, posztapokaliptikus ifjúsági regényéből készítettek azonos címmel filmet A gyűrűk ura készítői.

A várt csoda elmaradt

A Mary Poppins visszatér egy igazán látványos családi film, de a visszatéréstől várt csoda sajnos elmaradt. Vannak olyan alkotások, amikről felesleges letörölni a szívekben őrzött port.

Aquaman – A megvalósult férfi mítosza a vásznon

Nehéz nem elfogultnak lenni, ha az ember eleve szuperhős és vízivilág-rajongó, de az Aquaman valóban jól sikerült film, minden megvan benne megfelelő arányban a felhőtlen szórakozáshoz.

A férfivá érés filmjei

A közelmúltban két film is foglalkozott a főszereplő önmagával szembenéző, önmagát legyőző, önmagában a gyermeket vagy a kamaszt férfira cserélő fejlődéstörtével.

Nem annyira sikeres világmegmentési kísérlet

Hatodik részéhez érkezett az elmúlt bő két évtizedben Tom Cruise nevével és arcával eladott, változó színvonalú és vegyes fogadtatású akciófilm-széria, a Mission: Impossible (M:I).

Jó ötletből satnya rémisztgetés

A snapchates face transformation filterekkel eltorzított arcú szereplőgárda története filmnek felesleges, horrornak kettes alá, szezon előtti didaktikus oktatófilmnek viszont csillagos ötös.

Másként látók nehézségei

A naplemente ragyogása című film magán viseli Kavasze Naomi, japán rendező egyéniségének valamennyi jellegzetességét.

Szörnyszívevők, pajzánság és más furcsa mesék

Aki izgalmas filmet szeretne látni, egyben az európai kultúrkincs mély rétegeit is megismerni, az feltétlenül mozivásznon nézze meg a Szörnyek és szerelmek című alkotást.
82 cikk 1/9 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.