2023. május 30., kedd, Janka, Zsanett napja

Címke: filmipar

23 cikk 1/3 oldal

Néző a sötétben

Hogyan halt meg a mozi? A televíziózás presztízsének növekedése, a franchise-áradat térhódítása és az okostelefonok is a gyanúsítottak között vannak.

Sokat költ nálunk a filmipar

Jobban teljesített a 2016-os eredményénél a magyarországi filmipar: a szektor összköltése 2017-ben 108,2 milliárd forint volt, de már az idei első fél évben is elérte a 44 milliárd forintot.

Kifogyhatatlan svédasztal

A Netflix online streamingszolgáltató óriás néhány éve jelent meg a filmiparban, mára viszont az egyik legfontosabb és legvitatottabb szereplőjévé nőtte ki magát.

Mire fel a nagy gázsik?

A tavalyi év tíz legjobban kereső színésze összesen 488,5 millió dollárt vitt haza az elmúlt évben. A lista azonban a férfi és a női szereplők közötti hatalmas bérszakadékot tükröz.

Rekordévre számít a magyar filmipar

Az év második felében tovább erősödik a hazai filmgyártás, jelenleg is több nagy költségvetésű magyar és külföldi produkció készül Magyarországon.

Kasszasiker a filmipar Nagy-Britanniában

Egy helyet előrelépve a brit gazdasági növekedés második legfontosabb tényezőjévé vált a film- és televíziós ipar Nagy-Britanniában, az előző negyedévben 8,2 százalékkal, 2014 óta pedig összességében 72,4 százalékkal bővült az ágazat, szemben az Európai Unió többi részében mért 8,5 százalékos átlaggal.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.