2024. június 25., kedd, Vilmos napja

Címke: filmek

30 cikk 1/3 oldal

Itáliai utazás – Olasz vetítéssorozat az Urániában

Filmtörténeti klasszikusokon és kortárs mozidarabokon keresztül ismerkedhetnek meg Olaszország tájaival, történeteivel az Uránia Nemzeti Filmszínházban november 21-én induló, Itáliai utazás című vetítéssorozat nézői.

Száztíz film indul az idei Országos Diákfilmszemlén

A fiatal alkotók összesen száztíz filmmel neveztek a 25. Országos Diákfilmszemlére, amelyet augusztus 22. és 26. között rendeznek a budapesti Aranytíz Művelődési Központban.

Röstellni való, ami filmügyben történik

Egészséges nemzeti öntudat, nemzeti büszkeség nélkül esélytelenek vagyunk a jelen és jövő kihívásaival szemben – mondta Bán János író, a Hunyadi című sikeres történelmi regénysorozat szerzője.

Politika és a nemek harca Cannes-ban

Arra számítani lehetett, hogy a 71. Cannes-i Filmfesztivál még mindig a zaklatási botrányok által felkorbácsolt metoo-mozgalom jegyében telik.

Filmek a közösségteremtésről

Magyarországon vagy a Kárpát-medence magyarlakta területein forgatott, a helyi magyar kultúrát bemutató versenyfilmeket várnak a IV. Kulturális filmek fesztiváljára.

A táncztól a táncosnőig

A magyar film újra szárnyal, a nemzetközi fesztiválok nemcsak elmaradhatatlan szereplője, de rendre begyűjti a legnagyobb seregszemlék díjait.
30 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.