2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: Fillon

23 cikk 1/3 oldal

Leleplezéseken hízik A leláncolt kacsa

A francia politikusok rémálma a Le Canard enchainé, azaz A leláncolt kacsa nevet viselő szatirikus lap, és minden héten jó esély van rá, hogy lesz benne egy leleplező cikk is.

Az V. köztársaság végnapjai

A várható választási kudarc a konzervatív és szocialista táboron belül egy mélyreható átrendeződési folyamatot fog elindítani, melynek kimenetele még nem látható.

Macron tovább növelte előnyét

Tovább növelte előnyét a szélsőjobboldali Marine Le Pennel szemben a saját pártot alapító, centrista Emmanuel Macron korábbi gazdasági miniszter, és vasárnap várhatóan ő kapja majd a legtöbb voksot a francia elnökválasztás első fordulójában – derül ki az Elabe közvélemény-kutató pénteken közzétett felméréséből.

Le Pen, Macron, Mélenchon és Fillon is bejuthat a második fordulóba

Soha nem volt még olyan bizonytalan a francia elnökválasztás kimenetele, mint kilenc nappal az idei első fordulója előtt, ahonnan a felmérések szerint négy jelöltnek van esélye továbbjutni a második fordulóba, olyannyira lecsökkent a különbség közöttük, s ezzel párhuzamosan a bizonytalanok aránya továbbra is nagyon magas.

Parázs vita Párizsban

A radikális baloldali Jean-Luc Mélenchont találták a tévénézők a legmeggyőzőbbnek a franciaországi elnökválasztás jelöltjeinek televíziós vitájában.

Fej-fej mellett Macron és Le Pen

Továbbra is a függetlenként induló Emmanuel Macrron volt szocialista gazdasági miniszter és Marine Le Pen, a radikális jobboldali Nemzeti Front elnöke áll fej fej mellett az élen a húsz nap múlva esedékes francia elnökválasztás első fordulójának esélyeit mérő felmérésekben.

Fillon tábora kampányt indít az interneten a baloldali Macron ellen

Három héttel a francia elnökválasztás első fordulója előtt, a legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Köztársaságiak kampányt indítanak a közösségi oldalakon a favoritnak számító, függetlenként induló Emmanuel Macron volt szocialista gazdasági miniszter ellen – értesült pénteken a Le Parisien.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.