2022. november 29., kedd, Taksony napja

Címke: Filippo Grandi

10 cikk 1/1 oldal

A magyarok védelméről szól a tranzitzóna

Fizikai védelem nélkül nem lehet megállítani ilyen nagy migrációs nyomást, ezért van szükség a kerítésre – mondta Tuzson Bence államtitkár.

Grandi szerint rendben van a zónák ellátása

Az ENSZ menekültügyi főbiztosa hangsúlyozta: nem támogatja a migránsok teljesen szabad mozgását, ehelyett egyfajta ellenőrzött bevándorlást tart kívánatosnak.

Németh Szilárd: a biztonság a legfontosabb

A Fidesz alelnöke hangsúlyozta: csak azok kapnak oltalmazotti státuszt, akik megfelelnek a követelményeknek, és ezt nemzetközi egyezmények szabályozzák.

Az ENSZ szerint Ausztrália visszatáncolt a menekültek befogadásától

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) hétfőn azzal vádolta meg Ausztráliát, hogy visszatáncolt attól az egyezségtől, amelynek értelmében közel kétezer menedékkérőt fogadott volna be azok közül, akiket Pápua Új-Guineán, illetve Naurun fenntartott táboraiban szállásolt el, a canberrai kormány szerint azonban ilyen megállapodás soha nem létezett.

Ismét rekordot döntött a világban a menekülők száma

Enyhén emelkedett az egy évvel ezelőttihez képest, 65,6 millióra nőtt, és ezzel ismét rekordot döntött azoknak az embereknek a száma, akik világszerte konfliktusok, éhezés vagy természeti katasztrófák elől menekülnek – jelentette be hétfőn Genfben az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.