2022. augusztus 19., péntek, Huba napja

Címke: feszültség

96 cikk 1/10 oldal

Erőfitogtatás az Azovi-tengeren

A geostratégiailag kulcsfontosságú terület miatt az elmúlt hónapokban kiéleződött a feszültség Kijev és Moszkva között a hajózás, illetve a halászati jogok miatt.

Újabb feszültség támadt a Mol–INA-ügyben

A Hernádi Zsolt kiadatására vonatkozó uniós bírósági döntés tiszteletben tartására szólította fel Magyarországot tegnap a horvát igazságügy miniszter.

Olasz sajtó: Schengen az olasz-francia határon ért véget

Az olasz sajtó szerint a migráció miatti francia-olasz kormányvita a két ország közti határon érezhető leginkább, miközben az Ausztria bejelentette határvédelmi erősítés a Németországból kiutasított illegális bevándorlók mozgását nehezítené csak meg.

Veszélyben a német koalíció

A vita arról szól, hogy milyen feltételekkel lehet megtagadni a belépést a német határon az EU valamely tagországában már regisztrált menedékkérőktől.

Amerikai szenátorokkal egyeztetett a kanadai külügyminiszter

Chrystia Freeland kanadai külügyminiszter amerikai szenátorokkal egyeztetett szerdán Washingtonban annak érdekében, hogy enyhítsék a feszültséget, amely a G7-es országcsoport múlt heti kanadai csúcsértekezletén alakult ki Kanada és az Egyesült Államok között.
96 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.