2024. április 13., szombat, Ida napja

Címke: festő

12 cikk 1/2 oldal

Kiknek nevei mégis fontosak

A 155 éve, 1863. október 29-én, Budán született Körösfői-Kriesch Aladár már középiskolás korában széles körű klasszikus műveltséget szerzett.

Szakszerű részletek

Idősebb Pieter Bruegel halálának négyszázötvenedik évfordulója alkalmából október 2-án különleges kiállítás nyílt a bécsi Kunsthistorisches Museumban.

Egy kilométeres festmény

Az Art of Danube nevű kezdeményezésben több egyesület és alapítvány fogott össze, hogy felhívja a figyelmet a Duna, legnagyobb természeti kincsünk jelentőségére.

Árnyékból a fénybe

A tárlat legimpozánsabb része a sajátos megközelítésű, egyedi színvilágú tájképek sora, amelyek a nagyközönség és a művészettörténész-szakma elismerésére ugyanúgy számíthatnak.

Törtfényű kagylók festője

Vészabó Noémi festőművész a keleti mesevilággal, egy régvolt korral, a transzcendenciával keresi a találkozást gazdag színvilágú, expresszív alkotásai által.

Tornyai János képeiből nyílik kiállítás Gyulán

Tornyai János festőművész sajátos nyelvezetű, egyértelműen felismerhető életművéből nyílik időszaki kiállítás Gyulán, a Kohán Képtárban szeptember közepén.

Rippl-Rónai által készített Ady-portré került elő Erdélyben

Rippl-Rónai József (1861-1927) által készített Ady Endre-portréra bukkant a festő munkásságának egyik kutatója a napokban. Mivel eredeti Rippl-Rónai alkotás ritkán kerül elő, az esetet művészettörténeti szenzációnak tartja a kaposvári Rippl-Rónai Múzeum.
12 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.