2024. július 18., csütörtök, Frigyes napja

Címke: festmények

15 cikk 1/2 oldal

Különleges festményeket mutat a firenzei Uffizi-képtár

Online kiállításon mutat be válogatást különleges karácsonyi festményekből, köztük Leonardo da Vinci, Albrecht Dürer, Sandro Botticelli és Hugo van der Goes műveiből a világhírű firenzei Uffizi-képtár.

Szörnyek és trepanáció

Egy művészcsalád működése mindig izgalmas – ki ne volna kíváncsi, hányféleképpen működhet a vérségileg összekötött, isteni talentum? Szerencsére bővelkedünk ilyenekben.

Az átkos elfeledett festői

Tegnap nyílt meg a Műcsarnokban az EGY/KOR című kiállítás. A tárlat olyan alkotókkal foglalkozik, akik az átkosban konzekvens és gazdag életművet hoztak létre.

Görgényi István 1956-os festményeiből nyílik kiállítás

Görgényi István tatabányai festőművésznek az 1956-os forradalom leverése után titokban készített festményeiből mutat be válogatást az a kiállítás, amely Egy rejtett életmű címmel szerdán nyílik Budapesten a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Nemsokára mi is láthatjuk Aba-Novák pannóit

1938–1939 körül mélyponton voltak a lengyel–magyar kapcsolatok, hiszen Varsó sikertelenül győzködte Budapestet, hogy fegyveresen foglalja vissza Kárpátalját.

Megtalálták a Veronából novemberben elrabolt festményeket

Egy kis folyami szigeten elrejtve megtalálták az ukrán hatóságok azt a 17 barokk és reneszánsz festményt, köztük Tintoretto, Rubens és Mantegna remekműveit, amelyeket tavaly novemberben rabolt el Veronából egy többségében moldovaiakból álló bűnbanda.
15 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.