2019. április 25., csütörtök, Márk napja

Címke: festmény

48 cikk 1/5 oldal

Dalí és Matisse is gyanúba keveredhet

A náci megszállás alá került Párizsból származhatnak, így zsidóktól elkobzott műkincsek is lehetnek a berni Kunstmuseum azon képei között, amelyek Georges Keller adományaként kerültek a múzeumba.

Érzelmek és technikák

A mesterről elnevezett Barcsay-díj éthosza, ha lehet ilyet mondani: a mesterség tiszteletének és ismeretének fényében való, új formanyelvi keresgélések feltárása és ösztönzése.

A nácik elvitték, a német visszakéri

A hét elején Eike Schmidt, a firenzei Uffizi Képtár német igazgatója Jan van Huysum holland festő Virágváza című festményéről készült fekete-fehér fényképet függesztett ki a Pitti-palota falára.

Álhír lehet, hogy megtaláltak egy hat éve ellopott Picasso-festményt

Álhír, hogy felbukkant egy hat éve ellopott Picasso-festmény: a kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint „tréfa áldozata lett”. Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény – közölte a holland NOS televízió.

Rekordáron, 90 millió dollárért cserélt gazdát David Hockney festménye

Kortárs művész esetében aukciós rekordot jelentő 90,3 millió dollárért (25,5 milliárd forint) cserélt gazdát a britek egyik leghíresebb művészeként számon tartott David Hockney egy festménye a Christie's aukciósház csütörtök esti licitjén New Yorkban.
48 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.