2022. augusztus 9., kedd, Emőd napja

Címke: Ferencz Orsolya

5 cikk 1/1 oldal

Ferencz Orsolya: Nagy elismerés, ha egy nemzet saját űrhajóst tud felküldeni

Ha az ember a halálra, az elmúlásra úgy gondol, mint egy átmeneti pontra, ahonnan tovább folytatódik az út, egészen más döntéseket hoz, mint ha úgy érzi, a halállal mindennek vége van. Akárcsak, amikor autót vezetünk, ha azt gondoljuk, egy pontnál a fal következik és az út vége, máshogy vezetjük az autót, mint amikor tudjuk, hogy az út azon a ponton túl is folytatódik.„ Így foglalja össze élete ars poeticaját Ferenc Orsolya. Űrkutató édesapja Csehszlovákia '68-as megszállásakor rádión jelentkezett be az amerikai hadseregnél, így ő maga is korán a világűr bűvkörébe került. Magát nemzeti elkötelezettségűnek tartja, ezt igazolja évek óta tartó társadalmi szerepvállalása is. Négy gyermek édesanyja, és abban hisz, hogy valamit nem azért érdemes véghez vinni, mert könnyű, hanem azért, mert nehéz. Az ECHO TV Kettesben Szabó Anettel című műsorának évadnyitó adásának vendége, Ferencz Orsolya volt.

Trabanttal szállni…

Miért ne építhetnénk saját műholdat? – kérdez vissza Ferencz Orsolya, az ELTE Geofizikai és Űrtudományi Tanszék tudományos főmunkatársa, akit a magyar űripar lehetőségeiről faggattunk.

Teljes a zűrzavar az ellenzékben

Hiányoznak a pártprogramok, a meglévők pedig összeegyeztethetetlenek. Kaotikus állapotban vannak a pártok vezetései is.

Civil kör: „Bocsánatot kérek Vona helyett a pofátlanságért!”

„Bocsánatot kérek Vona Gábor helyett a pofátlanságért, hogy odamentem a székelyekhez azok után, hogy dehonesztáló megjegyzéseket tettünk rájuk!” – így reagált Pesty László főszerkesztő a Jobbik elnökének legújabb húzására az ECHO TV Civil kör című műsorában, ezzel elindítva a bocsánatkérő-cunamit.
5 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.