2019. június 20., csütörtök, Rafael napja

Címke: felvidék

137 cikk 1/14 oldal

Súlyos orvoshiány okoz gondot Szlovákiában

Szlovákiában 3500 orvos hiányzik, az aktív orvosok közül pedig kétezer nyugdíjas. A speciális és szakorvosokra néhol hónapokat kell várni a vizsgálatra.

Menyhárt József: láttatnia kell magát a magyar kisebbségnek

A Magyar Közösség Pártja (MKP) elnökének legfőbb célja a szlovákiai elnökválasztáson való indulással, hogy a magyar kisebbség láttassa magát. Menyhárt József erről a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt szerdán.

Járó szentségtartó

Esterházy János boldoggá avatási perét egy magyar, szlovák, lengyel és cseh tagokból álló szakértői bizottság készíti elő.

Többen választják a magyar oktatást

Nem csökken 2010 óta a Felvidéken a magyar iskolát választók száma, sem a számaránya, sőt, több régióban egyértelmű növekedés tapasztalható – adta hírül a Rákóczi Szövetség.

Pehelysúlyú zsenik leleplezője

Hetvenévesen, súlyos betegség után kedd este elhunyt Grendel Lajos Kossuth- és József Attila-díjas szlovákiai magyar író.

A multik nyelve

Egy szó, mint száz, nyilvánvaló nemzet- és kisebbségmegtartó erő, ha anyanyelvünket szorongások nélkül használhatjuk kisebbségben, a családi otthon falain túl is.

A felvidéki magyar Faust

Születésének 300. évfordulójáról tanári konferenciával, kiállítással és közös rimaszombati–debreceni koszorúzással emlékeztek meg.
137 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.