2023. szeptember 25., hétfő, Eufrozina, Kende napja

Címke: felvásárlási árak

4 cikk 1/1 oldal

Megkezdődtek a tárgyalások a szőlő felvásárlási áráról és a szerződésekről

A szőlőfelvásárlási árakról és szerződésekről szakmai megbeszélések kezdődnek a Földművelésügyi Minisztérium (FM), valamint a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége (MSZBSZ) között, hogy a következő borpiaci évben már professzionális eljárásrendben folyhasson a szüreti készülődés – közölte az FM pénteken az MTI-vel.

Még tart a bizonytalanság a hazai meggypiacon

A tavaszi fagyok miatt megtizedelődött termésben további kárt okozhat az elmúlt napok csapadékos időjárása, azonban a szezon végéig kitarthat a 200 forint körüli ár.

Belharc dúl a hazai meggypiacon

A tavaszi fagyok miatt 62-65 ezer tonna közötti mennyiséget szüretelhetnek idén a gazdák, ami jócskán elmarad a tavalyi rekordmagas, 90 ezer tonnás terméstől.

A Parlament elé vonulnak a tejtermelők

Ismét tehenek foglalhatják el a főváros útjait, az európai tejválság nyomán padlóra került felvásárlási árak miatt május 23-ra újabb tüntetést szerveznek a termelők. A tervek szerint mintegy ötszáz gazdálkodó vesz részt a figyelemfelkeltő akcióban, amelynek részeként Magyarország ötven legszebb tehenét hozzák fel Budapestre.
4 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.