2024. április 15., hétfő, Anasztázia, Tas napja

Címke: felvásárlás

51 cikk 1/6 oldal

Áremelést várnak a tehenészetek

Januártól teljesen eltűnhetnek a hazai tejtermelőknek korábban rendre komoly fejfájást okozó külföldi tartós tejek a piacról.

Árat emelhetnek a sertéstartók

Míg a sertéspestis egyelőre nem hozott komolyabb változást a piacon, az egész gazdaságot fojtogató munkaerőhiány mellett a takarmányárak is egyre több termelőnek okoznak fejfájást.

Félmilliárd dollárt fektet az Uberbe a Toyota

Félmilliárd dollárt fektet a Toyota Motor japán autógyártó az Uber Technologies internetes fuvarmegosztó amerikai cégbe, hogy közösen fejlesszenek önvezető járműveket – közölte a két vállalat kedden.

Az ipari alma felvásárlásáról egyeztetett a gazdák képviselőivel az agrárminiszter

Az Agrárminisztérium több évre vonatkozó, a nemzetközi piacokhoz igazodó árképletet tartalmazó szerződés alkalmazásának előírását tervezi a termelők és a felvásárlók között a jövőben – közölte a szaktárca kedden azt követően, hogy Nagy István agárminiszter a gazdák képviselőivel egyeztetett Budapesten az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről.

Vétó a kínai felvásárlásra

Először fordult elő, hogy Berlin bekeményített, és élt a tavaly hozott jogszabállyal, amelynek értelmében a kormány megakadályozhat nemkívánatos külföldi befektetéseket.

A Csányi-csoport megveheti a Hungerit Zrt.-t

A Gazdasági Versenyhivatal közlése szerint a Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari cég felvásárlása nem jár káros versenyhatásokkal.

A magasabb munkabérek miatt drágulhat a bor

A kártevőkre is érdemes odafigyelniük a termelőknek, főként az atkák és a molyok okozhatnak problémát. Az elmúlt napok csapadékos időjárása a kórokozók elterjedésének is kedvez.
51 cikk 1/6 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.