2020. október 31., szombat, Farkas napja

Címke: felnőttképzés

9 cikk 1/1 oldal

A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja

A szakképzés és a felnőttképzés a gazdaságot szolgálja, a szakgimnáziumi képzés akkor tölti be a szerepét, ha a diákok a szakma megszerzése után fejezik be tanulmányaikat – mondta Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán Zalaegerszegen.

Egyre többen jelentkeznek felnőttképzésre

Célirányosan választanak a harmincas és negyvenes korosztály munkavállalói a felnőttképzések közül, az ősszel induló kurzusokra évről évre egyre többen jelentkeznek.

Vállalati felnőttképzés az élethelyzethez igazítva

A törvén módosításai elősegítik, hogy munkavállalóik át- és továbbképzése minél rövidebb idő alatt valósuljon meg, és célzottan az adott munkakörnek megfe­lelő tudást szerezzenek.

A piac szabja meg a képzést

Jelentős átalakítást tervez a kormány a szakképzési és felnőttképzési rendszerben. Ennek tartalmát a jövőben a piaci szereplők határoznák meg, jelentősen decentralizálva a rendszert.

A szakoktatás erősítése újabb lendületet adhat

Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár arról is beszélt: a piaci keresletet is figyelembe kell venni, hogy ne kelljen például a megfelelő számú hidegburkolóra évekig várnia a munkaerőpiacnak.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.