2022. június 30., csütörtök, Pál napja

Címke: feldolgozóipar

36 cikk 1/4 oldal

A feldolgozóiparban dolgozó kkv-kat segíti az Ipar 4.0 mintagyár országjárás

A feldolgozóiparban tevékenykedő kis- és közepes vállalkozások (kkv) technológiai és digitalizációs fejlesztését szolgálja az Ipar 4.0 mintagyár országjárás európai uniós projekt, amelyet az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. valósít meg konzorciumi formában – mondta Bárdos Krisztina, az IFKA ügyvezető igazgatója szerdán az MTI-nek.

Termelőüzemet avatott a SINBON Tatabányán

A réz és üvegszál kábelek, kábelkorbácsok tervezésével és gyártásával foglalkozó, tajvani tulajdonú SINBON közel 1,6 milliárd forintos, önerős beruházással termelőüzemet avatott kedden Tatabányán.

Optimisták a feldolgozóipari cégek

A Beszerzési Menedzser Index (BMI) szezonálisan kiigazított novemberi értéke 58,6 pont volt, valamivel több a szeptemberi 58,3 pontnál. A korábbi novemberekkel összevetve az idei érték meghaladja a hosszú távú novemberi átlagot (52,0), és az elmúlt három év 55,3 pontos átlagát is – közölte a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) pénteken az MTI-vel.

Az építőipar húzta a beruházásokat

A harmadik negyedévben 18,3 százalékkal nőtt a beruházások volumene, ezen belül az építőiparban 50 százalékos volt a bővülés üteme.

Az egészségipar az egyik kitörési pont

A kormány iparfejlesztési törekvései között kiemelt szerep jut az egészségipar­nak, amely a magyar gazdaság egyik kitörési pontja.
36 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.