2023. december 8., péntek, Mária napja

Címke: feldolgozás

32 cikk 1/4 oldal

Nagyüzem a vágóhidakon

Bár a sertéságazatban továbbra sem látni növekedést, a juh, a szarvasmarha és a baromfi esetében is szárnyal az idén a feldolgozás.

Támogatások nélkül meginog a cukoripar

Bár 2020-ig a termeléshez kötött támogatások biztosítani tudják a répatermesztés jövedelmezőségét, ezt követően kérdéses, hogy az alacsony árak mellett érdemes-e folytatni a munkát.

Nem engednek a multik nyomásának a termelők

Végre elkezdődhet a betakarítás a szabolcsi iparialma-ültetvényeken, a gazdák kedden megállapodtak egy kisebb feldolgozóüzemmel. A Dö­hler Kft. 20 forintos nettó áron átveszi a gyümölcsöt.

Bőven termett meggy idén

Élen jár hazánk a friss meggy kivitelé­ben, az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelentése szerint Magyarország a világ legnagyobb exportőre.

Megkezdődött a magyar színház 1945 utáni történetének korszerű feldolgozása

Megkezdődött a magyar színház 1945 utáni történetének korszerű feldolgozása A magyar színházi emlékezet megőrzése elnevezésű, egy évvel ezelőtt indult kutatási projekt részeként - mondta el Ács Piroska, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) igazgatója hétfőn Budapesten.
32 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.