2024. április 19., péntek, Emma napja

Címke: feketegazdaság

64 cikk 1/7 oldal

Újabb tízmilliárdok a feketézőktől

Az új rendszer kapcsán Tállai András először arról beszélt: a kormány célja, hogy ne az adók növekedésével érjen el bevételeket, hanem azzal, hogy az adókat mindenki befizeti.

Dőlnek az információk az adóhivatalhoz

Varga Mihály: a bürokrácia csökkentésében is számottevő előrelépést jelent a július elsején elindított két online feketegazdaság elleni szisztéma.

Újabb kört verünk a régióra

Akár százmilliárdos nagyságrendű extra adóbevételt is hozhat a közkasszának a kormányzat legújabb, a feketegazdaság elleni elektronikus rendszere, az online számlázás.

Adóemelés: tévúton jár az ellenzék

Az adóhivatal által bevetett új, modern módszerek évente több száz milliárd forint pluszbevételt hozhatnak az államkasszának - mondta Tállai András.

A vadorzókra kell vadászni

Magyarország sikeresen vette fel a harcot a feketegazdaság ellen, az eredményekből ma már a társadalom is részesülhet – így nyilatkozott lapunknak az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke.

Nem enged a kormány az adócsalóknak

A kormány, ha kell, Brüsszellel is szembeszáll azért, hogy megvédhesse a legálisan működő gazdasági szereplőket, s kellő büntetést szabjon ki az adócsalókra – mondta Tállai András.

A takaró és a nyújtózás

Az eredmény már látszik: korábban elképzelhetetlen mértékben nőnek a bérek, s a jelek szerint a munkavállalói pénztárcák ezután is híznak majd.
64 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.