2024. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: fegyveresek

67 cikk 1/7 oldal

Az Iszlám Állam fegyvereseit ölték meg az ország keleti részén

Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább 28 fegyveresét megölték egy támadásban Szíria keleti részén, a szélsőségesek egyik utolsó állásaiban a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) kurd és arab harcosai, akiket a nemzetközi koalíciós erők támogatnak – közölte egy emigráns szervezet.

Szíria: kiürítették a kérdéses Damaszkusz környéki területeket

Befejeződött az utolsó, Assad-ellenes fegyveresek által uralt enklávé kiürítése a szíriai főváros környékén, a Bassár el-Aszad államfőhöz hű kormányerők összesen mintegy 1200 négyzetkilométernyi terület felett szerezték vissza az ellenőrzést a közép-, illetve nyugat-szíriai Hama és Homsz tartományok térségében - jelentette szerdán az AFP francia hírügynökség.

Több halálos áldozata van egy afgán kormányzati hivatal elleni terrorakciónak

Ismeretlen fegyveresek ostromoltak meg vasárnap egy kormányzati hivatalt a kelet-afganisztáni Dzsalálábádban, először robbantottak, majd behatoltak az épületbe; az összehangolt támadásban legkevesebb hatan meghaltak, és többtucatnyian megsebesültek - közölték hírügynökségek helyi tisztségviselőkre és a média híradásaira hivatkozva.

Civileket öltek meg fegyveresek Irakban

Fegyvertelen civilekre nyitottak tüzet, és több embert megöltek fegyveresek Irakban, Bagdadtól északra - tudatta az iraki katonaság.
67 cikk 1/7 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.