2023. június 9., péntek, Félix napja

Címke: FDI

14 cikk 1/2 oldal

Rekordévre készül idén a HIPA

Idén a tavalyit jelentősen túlszárnyalónak ígérkezik a külföldi beruházásokat ösztönző állami ügynökség, a HIPA teljesítménye – mondta Szijjártó Péter.

Sokat javult a kormányba vetett bizalom

A magyar gazdaságpolitika továbbra is arra törekszik, hogy a befektetőknek vonzó és biztonságos közeget biztosítson.

A munkaerő minősége az első számú szempont

A magyar munkaerő minősége és nem az olcsósága a fő szempont, ami alapján továbbra is sikeresen lehet befektetőket hozni Magyarországra – közölte tegnap a befektetésösztönző ügynökség vezetője. A HIPA rekordévet zárt tavaly, idén pedig a magasabb hozzáadott értéket előállító beruházásokat kívánja hozzánk vonzani.

Fokozódik Kína étvágya Európa iránt

Kína 2016-ban világszerte rekordmértékben, 180 milliárd euró összegben hajtott végre közvetlen beruházást (FDI), ez 40 százalékkal haladja meg a 2015-ös értéket. Az európai növekedési ütem még impozánsabb: kínai vállalatok tavaly 77 százalékkal, 35 milliárd euróra növelték befektetéseiket az Európai Unióban.

Nőtt júniusban a fizetési mérleg többlete

Júniusban 218 millió euróval 729 millió euróra nőtt a fizetési mérleg többlete az előző hónaphoz képest – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.