2024. május 23., csütörtök, Dezső napja

Címke: fazekas

23 cikk 1/3 oldal

Bíró Annamária fazekas munkásságát bemutató emlékszoba nyílik

A sárközi és a barcasági fazekasság kiváló művelőjének, Bíró Annamáriának életét és munkásságát bemutató emlékszoba nyílik a Tolna megyei Decs faluházában augusztus 19-én – közölte a kiállítás egyik rendezője az MTI-vel.

Védjegy garantálja a magyar hal minőségét

A Minőségi magyar hal tanúsító címkének köszönhetően a fogyasztók könnyen megkülönböztethetik a magas színvonalú hazai árut a tengeri halaktól.

Segítség a kertészeknek

A károsultak a jövedelempótló támogatás mellett az Agrár Széchenyi Kártya-program keretében igényelhető, költség- és kamatmentes vis maior hitelt is felvehetnek majd.

Milliárdokból újulhat meg a tanyavilág

Több mint 16 milliárd forintot költött a kormány tanyafejlesztésre 2010 és 2018 között – közölte tegnap Fazekas Sándor.

Kiszorult az olcsó importáru, egyensúlyban a tejpiac

A hatóságok és a szakmai szervezetek együttműködése sikeres, a NAV az elmúlt hónapokban számos bejelentés alapján szűrte ki az áfacsalással érintett dobozos tejeket a piacról.

Kivit termeszthetnek a szőlőskertek helyén

A kivitermesztés valós alternatívát jelenthet a volt szőlőskertek, zártkerti ingatlanok újrahasznosítására, sőt a klimatikus viszonyok is kedveznek az egzotikus gyümölcsnek.

Kisebb a szennyezés, kevesebb az allergiás beteg

A parlagfű-bejelentő rendszer 2013 óta működik, az internetes felület mellett ma már okostelefonon keresztül is bárki jelezheti, ha fertőzött területet talál.
23 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.