2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: farc

38 cikk 1/4 oldal

Agyonlőtték a legkeresettebb egykori FARC-gerillát Kolumbiában

Agyonlőtték a Guacho ragadványnéven is ismert Walther Arizalát helyi idő szerint pénteken a kolumbiai-ecuadori határon. A két ország által körözött Arizalát, a Kolumbiai Fegyveres Forradalmi Erők (FARC) egykori gerilláját emberrablással és gyilkossággal vádolták.

Iván Duque jobboldali jelölt nyerte a kolumbiai elnökválasztást

Iván Duque jobboldali jelölt nyerte a kolumbiai elnökválasztás vasárnapi, második fordulóját, és győzelmi beszédében azonnal megerősítette kampányígéretét, hogy felülvizsgálja a marxista lázadókkal két éve kötött békemegállapodást.

Kolumbiában lelőttek egytucatnyi gerillát

Kolumbiában a hadsereg lelőtt 11 olyan baloldali gerillát, aki elutasította a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a kormány békekötését, és folytatja fegyveres tevékenységét - jelentette be az ország védelmi minisztere hétfőn.

Elnöki székért indul a gerillavezér

Az emberrablásokról és bombatámadásokról ismert gerillavezér, „Timochenko” is indul Kolumbia elnöki székéért.

Pártalapító kongresszust kezdtek a kolumbiai gerillák

Pártalapító kongresszust kezdtek vasárnap a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillái, akik a hónap közepén az utolsó fegyvereiket is átadták az ENSZ-nek a tavaly augusztusban megkötött békemegállapodás alapján.

Spanyolország kiadja Kolumbiának a kolumbiai Mengelét

A spanyol kormány úgy döntött, hogy kiadja Bogotának a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) nevű gerillaszervezet „orvosát”, aki több száz várandós nőt kényszerített abortuszra – jelentette szombatra virradóra a BBC hírszolgálata.

Logisztikai problémák nehezítik a kolumbiai gerillák leszerelésének folyamatát

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök csütörtökön elismerte, hogy a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) fegyvereseinek leszerelési folyamatát logisztikai problémák nehezítik, ugyanakkor megnyugtatta a lakosságot, hogy mindezek ellenére sikerül tartani majd a szélsőbaloldali gerillaszervezettel kötött megállapodásban rögzített határidőt.
38 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.