2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: falusi turizmus

9 cikk 1/1 oldal

Falusi turizmus

Mi itt, Kelet-Európában átéltünk már egy hosszabb emberkísérletet a közelmúltban – igaz, nem a zöldek, hanem a vörösök kísérletezgettek.

Felfutóban van a falusi turizmus

Nemrégiben újabb, mintegy 36 milliárd forint keretösszegű pályázati kiírás jelent meg a falusi turizmus fejlesztésének támogatására.

Megtartja a kormány a Szép-kártyát

A kormánynak rövidesen meg kell állapodnia Brüsszellel a kártyakibocsátás feltételeiről, ez azonban a rendszer lényegét, illetve jövőjét nem érinti.

Falu végén fakanálverseny

Országszerte összefognak a falusi turizmusban működő szolgáltatók, hogy egy minden évben megrendezésre kerülő össznépi közös főzés során mérjék össze gasztronómiai tudásukat.

Nem ellenőrzik jól a vidéki szobakiadókat

Az idegenforgalmi adót (ifa) beszedő mintegy 830 magyarországi település csaknem fele nem ellenőrzi megfelelően az adófizetést, így nagyon magas – átlagosan 23 százalék – a „láthatatlan” vendégéjszakák becsült aránya – mondta Almádi Krisztina, a településmarketinggel foglalkozó EMKA Tanácsadó Kft. szakmai igazgatója az MTI-nek azt követően, hogy országos szakmai tájékoztatási fórumot indítottak az eredményekről.

Rekordot döntött a falusi turizmus

A tavalyi 470 ezres vendégszám után ebben az évben ennél is többen, legalább félmillióan fordultak már meg a hivatalosan jegyzett vidéki magánszálláshelyeken.
9 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.