2022. július 2., szombat, Ottó napja

Címke: Faludy György

7 cikk 1/1 oldal

Így ferdítenek ők (I. rész)

Nyáry Krisztián bizonygatja, hogy a kultúrbili ok nélkül borult ki, és voltaképp igenis rendben volt és van minden, és az igazság napja ott ragyog a baloldalon.

Haláltánc ballada

A haláltánc, közismert francia nevén a „danse macabre”, középkori eredetű jelképes műfaj. A metszeteken kaszás csontvázak vonszolják a sírba a hatalmasságokat.

Faludy György egyszerű titka

Egy évtizeddel ezelőtt, 96 évesen hunyt el a magyar irodalom egyik legizgalmasabb figurája, a költőfejedelemnek becézett Faludy György.

A széttört Egész darabkái

Szeptember 11-ig látható a szentendrei Vajda Lajos Stúdió Pinceműhelyben a 100 éves a DADAizmus, a stúdió Taliándörögdön szervezett művésztelepén született munkákat kiállító tárlata.

Mégis patetikus hangon

Ha helyszín, a Corvin köz és a 301-es parcella. Ha személy, Mansfeld Péter, Angyal István és Maléter Pál. Ha vers, az 1956, te csillag című Faludy Györgytől.

Özvegyi fátyol a Kossuth-díjon

Számomra az a csúcs, amikor a mester halála után néhány évvel az özvegy levelet – pontosabban mailt – írt Faludy unokájának, és férfiúi magot kért tőle a költőfejedelem génjeinek továbbörökítése céljából.

A szinte klasszikus költőfejedelem

Faludy György nemcsak költő volt, hanem olyan is, amilyennek az ember egy költőt elképzel. Kalandor és humanista egy személyben.
7 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.