2019. május 25., szombat, Orbán napja

Címke: export

243 cikk 1/25 oldal

Erőteljesebben nőtt az import novemberben

A vizsgált időszakban az átlagosnál nagyobb, 6,8 százalékos ütemben bővült az EU többi országába irányuló export, de gyengébben, 5,5 százalékkal gyarapodott az import.

Felpörgetik az exportot

Kilenc magyar tulajdonú, az exporthoz jelentősen hozzájáruló vállalat és a szaktárca együttműködésével létrejött a kiemeltexportőr-partnerségi program.

Megállapodást írt alá Thaiföld és Magyarország

A madárinfluenza járvány esetleges kitörése esetén Thaiföld nem Magyarország egészéről korlátozná a baromfitermékek importját, hanem „csak” a betegséggel fertőzött területről.

Kína először enged be amerikai rizst a piacára

Kína először nyitotta meg piacát az amerikai rizs előtt, ami szakértők szerint újabb jele annak, hogy kezd enyhülni a két ország között fagyossá vált kapcsolat.

Elemzők: októberben újra dinamikusan nőtt az export

Mindenképpen kedvező, hogy októberben magára talált az export az előző hónapok gyengélkedése után, a beruházások és a fogyasztás vezérelte növekedési szerkezet következtében az import tartósan nagyarányú növekedése várható, amit a világpiaci olajárak esetleges csökkenése némiképp mérsékelhet – állapították meg az MTI-nek nyilatkozó elemzők a péntek reggel kiadott októberi előzetes külkereskedelmi adatokat kommentálva.

Drágulhat a bárányhús karácsonyig

Az év második felében ismét emelkedett a bárányhús ára, ezt a folyamatot pedig csak tovább erősíti a közeledő ünnepkör, amikor külföldön és itthon egyaránt megnő a kereslet a bárányhús iránt.

A jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést

A jövőben is ösztönözni kell a szójatermesztést, mivel az éves, átlagos termés távolról sem fedezi az ország fehérjeigényét – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.
243 cikk 1/25 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.