2024. május 22., szerda, Júlia, Rita napja

Címke: Eximbank

34 cikk 1/4 oldal

Szívesen fektetnek be hazánkban a svájciak

Magyarország külgazdasági erejét az itt működő svájci vállalatok is erősítik, mivel termelésük négyötödét kivitelre készítik – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap a Svájci–Magyar Kereskedelmi Kamara üzleti fórumán.

Magyar-portugál kockázati tőkealap indul

Szerdán kezdi meg működését az East West European Venture Capital Fund, amely zártkörű és piaci szabályok szerint működő tőkealapként Magyarországon és Portugáliában fog befektetni, és új korszakot nyit a két ország gazdasági kapcsolataiban. A kockázati tőkealap befektetői – többek között – az Eximbank Zrt., az OTP Bank Nyrt. és a Mol Nyrt. – jelentette be hétfőn Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szófiával is élénkülnek a kapcsolatok

Bulgária, Szerbia és Magyarország összefogásából 2019 végére lehetőség nyílik arra, hogy déli irányból újabb oroszországi gázforrások nyíljanak meg.

Az Eurostat egyelőre türelmes Eximbank-ügyben

A Portfólió összeállítása szerint azonban figyelemre méltó, hogy az ügyben az Eurostat két év eltelte után is kivár, és nem akarja egyoldalúan átírni a magyar államháztartási adatokat.

Dinamikusan bővülő export

Idén ismét dinamikus a magyar export növekedése: a 2010-es 71 milliárd euróról év végére százmilliárd euró fölé emelkedik.
34 cikk 1/4 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.