2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: évforduló

421 cikk 1/43 oldal

Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Az évforduló alkalmából hétfőn délben hálaadó szentmisét tartanak a szervezet bölcsőjének tekinthető zugligeti Szent Család plébániatemplomban – közölte a szeretetszolgálat.

Nevében is tovább él Kazahsztán

Kazah Köztársaság névvel ünnepelné meg egy képviselő az ország elődje hivatalos megalapításának centenáriumát, amely 2020-ban esedékes.

Idén harmincéves a Szegedi Vadaspark

Idén ünnepli megnyitásának harmincadik évfordulóját a Szegedi Vadaspark, a jubileumot változatos programsorozattal köszöntik, és bővül az állatkert gyűjteménye is – tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t.

Trombitás huszár, portré, puttó

Benczúr Gyula születésének 175. évfordulójára egy tízezer forint névértékű ezüst- és egy kétezer forint névértékű színesfém érmét készített el Horváth Andrea iparművész.

„Azt mondják, hasonlítok Beethovenhez”

Révész Béla, Krúdy Gyula, Schöpflin Aladár, Földessy Gyula és további kortársai gondolatai a száz éve, 1919. január 27-én elhunyt Ady Endrével kapcsolatban.
421 cikk 1/43 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.