2019. április 21., vasárnap, Konrád napja

Címke: Eurostat

100 cikk 1/10 oldal

Felzárkózott a belföldi turizmus

Bécs–Budapest–Prága–Pozsony–Varsó szállodáinak eredményei alapján a házak átlagos kihasználtságát tekintve Budapest az első helyen végzett.

Vidéken nő az építési kedv

Ami a tényleges kínálatot illeti, a hirdetési oldal adatai szerint ja­nuár elején Budapesten mintegy 2250, a vidéki nagyvárosokban pedig több mint nyolcszáz új építésű lakásból lehet válogatni.

Egyre kevesebb a szegény, javul az átlagos életminőség

Jelentősen visszaszorult az elmúlt években a súlyos anyagi nélkülözéssel küzdők aránya Magyarországon 2016-ra, 2012 óta 1,3 millió fővel, 13,3 százalékkal csökkent arányuk a teljes lakosságon belül.

Mégiscsak a szakképzéseké a jövő

Az OECD-országok felében többen vesznek részt a szakmát is adó képzésekben – derült ki az Euro­stat legutóbbi adataiból.

Lenne miből emelni a kereseteket

A múlt évhez képest a munkaadók a teljes bértömeg emelésére kevesebbet fordítottak annál, mint amennyivel ténylegesen nőttek a bruttó átlagbérek.

Kevésbé megterhelőek az alapvető kiadások

A legmegterhelőbb 2012-es évhez képest lényegesen kisebb kiadást okoz nemcsak a bevásárlás, de a rezsifizetés vagy akár a mobiltelefon- és internetszolgáltatás és a közlekedés is.
100 cikk 1/10 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.