2021. október 22., péntek, Előd napja

Címke: Európai Űrügynökség

14 cikk 1/2 oldal

Magyarok tesztelték az első európai marsjárót

A földtani adottságok megértésében és az üledékes szemcsék várható jellemzőinek becslésében működnek közre az MTA szakemberei az ExoMars programban, amelynek keretében októberben tesztelték az űrexpedíció marsjáróját Dél-Spanyolországban.

Csavaros ötleteinkben bízunk

Magyarország a napokban csatlakozott az Európai Űrügynökség nemzetközi technológia­transzfer-hálózatához. Így a hazai cégek a legmodernebb űrtechnológiákat használhatják.

Magyarország csatlakozik az Európai Űrügynökség hálózatához

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontjának bevonásával Magyarország is csatlakozik az Európai Űrügynökség (ESA) nemzetközi technológiatranszfer hálózatához, így a jövőben a magyar vállalkozások is hozzáférhetnek az űrkutatás előmozdítása közben létrejött, iparjogvédelmi oltalommal ellátott tudáshoz és fejlesztésekhez – mondta Szász Domokos, az MTA alelnöke csütörtökön Budapesten.

Órákon belül indul a Galileo

Elindítja kezdeti szolgáltatásait csütörtökön az Európai Unió saját műholdas navigációs rendszere (Galileo) a közigazgatási szervek, a vállalkozások és a lakosság számára – jelentette be szerdán az Európai Bizottság.

Magyar szoftver a Mars körül

Az európai űrkutatás egyik legnagyobb vállalkozásaként szerdán landolt a Marson az ESA által fejlesztett Schiaparelli nevű űreszköz
14 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.