2023. május 29., hétfő, Magdolna napja

Címke: európai uniós pénzek

28 cikk 1/3 oldal

Nem az uniós pénzek pumpálják a gazdaságot

Az ellenzéki híresztelésekkel ellentétben elenyésző mértékben, évente átlagosan 3 százalékkal járul hozzá a bruttó hazai össztermékhez (GDP) az Európai Unióból érkező támogatás.

Sikeresek a Széchenyi Tőkealap vállalkozásai

Az elmúlt öt évben az SZTA összesen 12,8 milliárd forint értékben fektetett tőkét 89 vállalkozásba, amelyek háromnegyedében még mindig aktív tulajdonosként van jelen.

Hatalmas a cégek igénye az európai uniós pénzekre

A vissza nem térítendő támogatással kombinált, alacsony kamatozású hiteltermékekből összesen 270 milliárd forintot igényeltek eddig, ami a meghirdetett keretösszeg több mint fele.

Forrásra várnak a cégek

A Miniszterelnökség legfrissebb adatai szerint a kis- és középvállalatoknak szánt pályázati pénzekre kimagasló a túligénylés.

Júniusban már ajánlott megkötni a szerződést

Összesen 148 mikro-, kis- és középvállalkozás csaknem 10 milliárd forint uniós támogatást nyert el versenyképességének növelésére, a pénzből új termékeket hozhatnak létre, új technológiákat fejleszthetnek, illetve új szolgáltatásokat alakíthatnak ki.
28 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.