2020. augusztus 4., kedd, Domonkos, Dominika napja

Címke: Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank

16 cikk 1/2 oldal

EBRD: új növekedési modellre van szükségük az átalakuló gazdaságoknak

Új növekedési modellre van szükségük a tágabb értelemben vett közép- és kelet-európai térség feltörekvő gazdaságainak ahhoz, hogy kitörhessenek az eddig elért közepes jövedelmi szint korlátai közül, az új modell pillérei között van az infrastruktúra fejlesztése – áll az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) által szerdán Londonban kiadott éves helyzetértékelésben.

Optimista az EBRD

Jelentősen javította a magyar gazdaság, egyben a feltörekvő európai gazdaságok növekedési ütemére adott előrejelzését az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank.

NGM: az első tíz havi, 1418,2 milliárd forintos hiány pénzforgalmi deficit

Az államháztartás első tíz havi, 1418,2 milliárd forintos deficit pénzforgalmi hiány, nem egyezik meg az uniós módszertan szerinti hiánnyal, és nem veszélyezteti a hiánycélt – mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államháztartásért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornának.

A vártnál jóval gyorsabban növekszenek a közép- és kelet-európai gazdaságok

Jelentősen javította a feltörekvő európai gazdaságok, köztük a magyar gazdaság növekedési ütemére adott előrejelzéseit kedden Londonban ismertetett átfogó őszi helyzetértékelésében az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD), elsősorban a vártnál erőteljesebb globális növekedési lendülettel és a feltörekvő gazdaságok kedvező finanszírozási kondícióival indokolva a felülvizsgálatot.

Atomhulladék-temetőt létesít Bulgária

Gyengén és közepesen sugárzó nukleáris hulladék elhelyezésére alkalmas tároló építését kezdte meg Bulgária a kosloduji atomerőmű területén.

Javította a Moody's az Erste Bank Hungary osztályzatait

Javította az Erste Bank Hungary (EBH) több osztályzatát csütörtökön a Moody's Investors Service, egyebek mellett a bank eszközminőségének és tőkemegfelelési mutatóinak folytatódó javulásával indokolva a lépést.

Központi repülőtér épül Lengyelországban

Új nemzetközi repülőtér épül Lengyelország központjában Varsó és Lodz között félúton mintegy 8,2 milliárd eurós beruházással – számolt be csütörtökön a Puls Biznesu lengyel napilap.

Orbán Viktor: határozott béremelésre van szükség

A miniszterelnök az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) konferenciáján arról is beszélt, hogy a nyugati civilizáció visszatérhet „az igazi demokráciához”.
16 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.