2022. augusztus 12., péntek, Klára napja

Címke: Európa Unió

8 cikk 1/1 oldal

Daul: Európa példátlanul súlyos kihívásokkal néz szembe

Európa sosem állt még szemben olyan súlyos kihívásokkal, mint most, az európaiak pedig válaszokat várnak ezekre a kihívásokra – mondta Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke szerdán a szervezet kétnapos madridi kongresszusát megnyitó beszédében.

Takács Szabolcs: Dánia sok szempontból egyetért Magyarországgal

Dánia sok szempontból egyetért Magyarországgal abban, hogy miként kellene a migrációs válságot kezelni – mondta Takács Szabolcs, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára koppenhágai látogatásáról beszámolva hétfőn az MTI-nek telefonon nyilatkozva.

A munkakörülmények az ország versenyképességét is befolyásolják

A munkáltatók és munkavállalók közös érdeke a munkakörülmények javítása, a munkavédelembe fektetett költségek fontos szerepet játszanak Magyarország versenyképességének alakulásában is – mondta Nesztinger Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) Munkafelügyeleti főosztályának vezetője hétfőn Budapesten az Európai Munkahelyvédelmi Hét keretében tartott sajtótájékoztatón.

Az EU-s állampolgárok gyermekeinek nem jár, a bevándorlóknak igen

Az olasz parlament alsóháza kedden megszavazta, hogy az Olaszországban tartózkodási engedéllyel élő és dolgozó bevándorlók gyermekei olasz állampolgárságot kaphassanak. Az uniós állampolgárok gyermekei nem részesülnek ugyanebben a jogban.

Mikola: Európa szekularizálódik, identitásválság van

Európa az illegális bevándorlás nyomán szembesült azzal, hogy az Európai Unió alapításakor célul tűzött egységes uniós identitás nem alakult ki - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) biztonságpolitikai és nemzetközi együttműködésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.
8 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.