2019. június 16., vasárnap, Jusztin napja

Címke: euro

135 cikk 1/14 oldal

Gyorsítani kell a felzárkózást

Bár Magyarország még nem tagja az eurózónának, de valamikor, a következő évtizedekben bevezeti majd az eurót, ezért le kell vonnunk a tanulságokat a közös fizetőeszközt érintő folyamatokról.

Erősödött a forint

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben kedd este a reggeli szintekhez képest.

Bizonytalan terepen a forint

Meglepően jól tartja magát a forint, különösen a regionális fizetőeszközöket nap mint nap nyomasztó borús nemzetközi hangulatra való tekintettel.

Tíz napja zuhanórepülésben a lej

A román fizetőeszköz hétfőn lépte át a pszichológiai határnak tekintett 4,70 lejes értéket, lassan azonban már a 4,80-as érték is „elérhető” közelségbe kerül.

Erősödött a forint

Erősödött a forint a bankközi piacon a főbb devizákkal szemben csütörtök este a reggeli szintekhez képest.

Csehország ismét elhalasztotta az euró bevezetését

Csehország ismét elhalasztotta a közös európai pénznem, az euró bevezetését. A cseh kormány szerdai ülésén elfogadta a pénzügyminisztérium és a jegybank közös javaslatát, hogy továbbra se határozzon meg céldátumot Csehország csatlakozásáról az euróövezethez – közölte Alena Schillerová cseh pénzügyminiszter a Twitteren megjelent bejegyzésében.
135 cikk 1/14 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.