2019. május 19., vasárnap, Ivó, Milán napja

Címke: eu

5304 cikk 1/531 oldal

Az EU határvédelmi megállapodásról egyezett meg Montenegróval

Az Európai Határ- és Parti Őrség Montenegróba telepítését lehetővé tevő operatív együttműködésről egyezett meg kedden Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért felelős tagja és Mevludin Nuhodzic montenegrói belügyminiszter.

A koszovói külügyminiszter durván megfenyegette szerb kollégáját

A koszovói külügyminiszter életveszélyesen megfenyegette szerb kollégáját – közölte értesülését a Kurir című belgrádi napilap kedden. A hírt Ivica Dacic, a szerb diplomácia vezetője is megerősítette, a szerb politikusok pedig élesen bírálták a koszovói miniszter kijelentését.

Stephen Rasche: A magyarok 60 nap alatt megmentettek minket

Az Aid to the Church in Need katolikus jószolgálati világszervezet ninivei újjáépítési projektjének vezetője elsősorban abban bízik, hogy a visegrádi országok követik hazánk példáját.

Uniós tisztségviselő: sosem volt ennyire valószínű a megegyezés nélküli Brexit

Egy – a brit parlamenti képviselők és az Európai Bizottság képviselői hétfői brüsszeli tárgyalásainak részleteit ismerő – európai uniós tisztségviselő tájékoztatása szerint még sosem volt ennyire valószínű, hogy megállapodás nélkül szűnik meg az Egyesült Királyság EU-tagsága.

Az EU tagállamai el fogják ismerni Juan Guaidót

Guaidó ideiglenes elnökségének elismerése hivatalos uniós állásponttá válhat, ha a 28 tagállam egyike sem emel hivatalos kifogást közép-európai idő szerint 13 óráig.

Maas: rendkívül kicsi a Brexit leállításának esélye

Rendkívül kicsi annak az esélye, hogy az Egyesült Királyság leállítja a Brexitet, a kilépés folyamatát az Európai Unióból – fogalmazott a Funke médiacsoport lapjaiban vasárnap megjelenő interjúban Heiko Maas német külügyminiszter.
5304 cikk 1/531 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.