2024. június 22., szombat, Paulina napja

Címke: EU csúcs

234 cikk 1/24 oldal

Üres kézzel távozott May

Theresa May hiába érkezett egy megnyert bizalmatlansági szavazást követően a brüsszeli EU-csúcsra, a tagállami kormány- és államfők nem segítettek a brit miniszterelnökön.

Theresa May üdvözölte az EU-tagországok nyilatkozatát, de nem tartja elegendőnek

Üdvözlendő az Európai Unióban maradó tagállamok nyilatkozata, miszerint az ír-északír tartalékmegoldás használatára csak legvégső esetben kerülhet sor, azonban ez még nem lesz elég a Brexit-megállapodás londoni jóváhagyásához – mondta Theresa May brit kormányfő pénteken a brüsszeli EU-csúcson.

Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is

Az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság uniós tagságának rendezett megszüntetésén dolgozik, de fel kell készülni a megállapodás elmaradására is – jelentette ki Angela Merkel német kancellár péntekre virradóra, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján, az értekezlet első munkanapját követően.

Theresa May: nem várok azonnali áttörést az EU-csúcson

Theresa May brit miniszterelnök közölte csütörtökön, hogy nem számít azonnali áttörésre az Európai Unió csúcstalálkozóján a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás ügyében. Az évzáró EU-csúcs brüsszeli helyszínére érkezve a BBC hírtelevíziójának nyilatkozva megerősítette azt is, hogy nem ő fogja vezetni a kormányzó Konzervatív Pártot a következő nagy-britanniai parlamenti választásokon.

Merkel: a kilépési megállapodás diplomáciai mestermű

Az Európai Unió (EU) által jóváhagyott Brexit-megállapodás az EU és Nagy-Britannia közötti „rendezett elválás alapja”, egy diplomáciai mestermű – jelentette ki Angela Merkel német kancellár vasárnap Brüsszelben, a brit uniós tagság megszűnése dokumentumainak aláírására összehívott soron kívüli uniós csúcs után.
234 cikk 1/24 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.