2023. november 30., csütörtök, András, Andor napja

Címke: etna

11 cikk 1/2 oldal

Földrengések is kísérték az Etna kitörését

A Richter-skála szerinti 4,8-es erősségű földmozgás epicentruma a szicíliai Cataniától északra volt, ahol legalább 28 fő megsérült és épületek dőltek össze.

Kitört az Etna vulkán, lezárták a cataniai repülőteret

Kitört az olaszországi Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb tűzhányója, vastag hamuoszlop gomolyog a hegyből, a rossz látási viszonyok miatt a hatóságok lezárták a Szicília keleti partjánál lévő cataniai repülőteret.

Lassan csúszik az Etna

Európa legaktívabb vulkánja, az Etna a Földközi-tenger felé csúszik. A Szicília szigetén fekvő vulkán évente 14 millimétert mozdul el.

Kiaknázatlanul

Az Etna a legmagasabb működő vulkán Európában, 3329 méterre emelkedik a tengerszint fölé. Négy éve az UNESCO a világörökség részének nyilvánította.

Tízen sérültek meg az Etna kitörése miatt

Tíz személy szenvedett könnyebb sérülést az Etna szicíliai vulkánon a feltörő láva miatt – jelentette az olasz katasztrófavédelem csütörtökön.

Kitört az Etna

Nyolc hónapnyi szünet után feléledt az Etna, Európa legmagasabb és legaktívabb vulkánja, emiatt légiforgalmi riasztást adtak ki Szicíliában kedden.
11 cikk 1/2 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.