2019. július 20., szombat, Illés napja

Címke: ETA

26 cikk 1/3 oldal

Átadja Franciaország Spanyolországnak az ETA-tól lefoglalt fegyvereket

Ünnepélyes ceremónián adja át Franciaország október elsején Spanyolországnak azokat az dokumentumokat, tárgyakat, fegyvereket, amelyeket a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet elleni akciói során lefoglalt az elmúlt húsz év során – jelentette be Pedro Sánchez spanyol kormányfő Emmanuel Macron francia államfővel közös madridi sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Keserédes az ETA megszűnése

A baszk függetlenségért küzdő, csaknem hatvan éve létrejött szervezet nevéhez több száz ember halála fűződik, és a terrorcselekmények nagy része még mindig nincs felderítve.

A spanyol lapok szerint nem lehet jutalmazni az ETA-t a feloszlatásáért

Nem lehet jutalmazni a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezetet, amiért bejelentette feloszlatását - írták a legnagyobb országos spanyol napilapok csütörtökön, egy nappal azután, hogy a terrorcsoport levélben hozta nyilvánosságra megszűnését. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök azt mondta, mondjon, vagy tegyen bármit is az ETA, nem talál kibúvót, hogy elkerülje a büntetést elkövetett bűneiért.
26 cikk 1/3 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.