2023. április 1., szombat, Hugó napja

Címke: Északi-sark

10 cikk 1/1 oldal

Az Északi-sarkon nem kellene az olajat kitermelni

Ha meg akarjuk állítani a globális felmelegedést, a már felfedezett fosszilis készletek nagy részét a földben kellene hagyni. Az Északi-sarkon egyáltalán nem lenne szabad olajat felhozni, a klímaváltozás megállítása érdekében pedig kormányzati és nemzetközi beavatkozás szükséges.

A hűvös augusztus féken tartotta az északi-sarki tengeri jég olvadását

A felhős és hűvösebb augusztus féken tartotta idén az északi-sarki tengeri jég nyári olvadását, és bár a nyári tengeri jég kiterjedése idén is kisebb volt az átlagosnál, amerikai adatok szerint a nyolcadik legkisebb nyári minimumot mérték a műholdak.

Drámai változáson megy át az Északi-sark ökoszisztémája

Drámai változáson megy át az Északi-sark ökoszisztémája, sürgős beavatkozás szükséges a globális felmelegedés ellen, különben a sarkvidéken élőknek és a bolygó több lakosának is katasztrofális hatásokkal kell szembenéznie – erre figyelmeztet egy pénteken közzétett jelentés, amelyet tudósok készítettek a térség környezetvédelmi kormányközi fóruma számára.
10 cikk 1/1 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.