2019. április 18., csütörtök, Andrea, Lima napja

Címke: észak-korea

847 cikk 1/85 oldal

Az atomfegyverzet a rendszer túléléséhez kell

Kritikus hónap előtt állunk Észak-Korea atomfegyver-mentesítése ügyében – idézett tegnap a The Korea Herald egy neve elhallgatását kérő szöuli képviselőt.

Már nem ellenségként említi Phenjant a legújabb dél-koreai védelmi jelentés

Kétévente kiadott védelmi jelentésében Dél-Korea idén felhagyott azzal, hogy ellenségesnek nevezze Észak-Koreát, ahogy az korábban szokványos volt – derült ki a dél-koreai védelmi minisztérium által kedden közzétett, legfrissebb védelmi dokumentumból. A lépés része lehet annak az egyértelmű szöuli törekvésnek, hogy elősegítse a két ország megbékélési folyamatát.

ENSZ-jelentéstevő: egész Észak-Korea egyetlen nagy börtön

Az emberi jogok helyzete Észak-Koreában továbbra is szörnyű, annak ellenére, hogy az ország vezetői már több mint egy éve elkezdtek nyitni a nemzetközi közösség felé, és ígéretet tettek arra, hogy gazdasági reformokat hajtanak végre – jelentette ki pénteki szöuli sajtótájékoztatóján Tomas Quintana, aki az ENSZ különleges jelentéstevője az emberi jogok észak-koreai érvényesülésével kapcsolatban.

Kim Dzsong Un befejezte pekingi tárgyalásait

Elhagyta Pekinget szerdán a Kim Dzsong Unt szállító különvonat, miután az észak-koreai vezető befejezte tárgyalásait Hszi Csin-ping kínai államfővel, akivel feltételezhetően áttekintette a Donald Trump amerikai elnökkel tervezett újabb csúcstalálkozójának előkészítését.

Megérkezett Pekingbe az észak-koreai vezető

Kim Dzsong Un megérkezett kedden kínai látogatására, amelyen Phenjan és Peking feltehetőleg előkészíti az észak-koreai vezető második csúcstalálkozóját Donald Trump amerikai elnökkel – jelentették hírügynökségek.
847 cikk 1/85 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.